Borsa İstanbul'da bugün bayram öncesi piyasalarda kapanış merak edilirken şirketlerden de gelen haberler merak edildi. Borsada haftanın kapanış gününde birbirinden farklı gelişmeler yaşanırken vatandaşlar da yaşanan gelişmeleri merakla takip etti. Borsa İstanbul (BIST100) endeksi bugün de %5,05 ile kapattı.

Seçim öncesi herkes nakite geçmeye çalışırken takas işlemlerinde ise yoğunluk vardı. Özellikle dün takas işlemleri ile ilgili son gün ifadeleri yapılırken bayram öncesi de milyonlar borsanın geleceğinden emin olamamaları sebebiyle satış yapmıştı. Borsada bayram sonrası ise tekrardan piyasalar ralliye mi kalkacak durağan görüntü devam mı edecek merak ediliyor. İşte bayram tatili öncesi de haftanın son gününde piyasalarda bugün nasıl hareketler oldu? Borsada şirketlerden hangi haberler geldi merak edildi.

İşte borsada günün de öne çıkan haberleri paylaşıldı. Şirketlerin iş anlaşmaları, temettü kararları, sermaye ve bedelli gibi birçok kararları Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a bildirildi. 

BORSADA GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ

Beton Şirketi 220 Milyon TL Değerindeki Dev İş Anlaşmasını Duyurdu Beton Şirketi 220 Milyon TL Değerindeki Dev İş Anlaşmasını Duyurdu

 #YEOTK, Enerjisa ile RES projesi için 8,3 milyon dolarlık iş imzaladı.

 #BANVT, Banvit Enerji’nin tasfiye işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

 #AGROT, 10 bin ton salça satışı için marketlerle anlaşma yaptı.

 #ESCAR, Mint’in kalan %40 payını 26 milyon TL’ye devraldı

 #MGROS, mart ayında 15 yeni mağaza açarak mağaza sayısını 3,387'ye yükseltti.

 #TCELL, pay başına net 2,56 TL temettü ödeme kararını genel kuruluna sunacak.

 #BIST100, güne %1.61 yükselişle başladı.

Editör: Umut Köse