28-29 Temmuz’da Borsa’da satış yöntemiyle halka arz edecek olan Obase Bilgisayar, 1,00 TL nominal değerli pay için 10,50 liradan #OBASE koduyla talep toplayacak. Katılım sağlayacak olan yatırımcıların tamamı için, eşit dağıtım yöntemi uygulanacak.

Halka arz öncesi, düzenlenen çevrim içi basın toplantısında, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Seçil Kızılkaya Yıldız, “Obase Bilgisayar paylarının halka arzının, yatırımcılar tarafından yoğun taleple karşılanmasını ve halka arzın başarıyla tamamlanmasını temenni ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ziraat Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Akın Demirbağ ise söz aldığı konuşmada, halka arza ilişkin detaylara yer verirken, Obase Bilgisayar’ın sadece Türkiye’de sınırlı kalmayarak, yurt dışında da katma değeri yüksek projelere imza atan ve atmaya devam edecek bir şirket olduğunu dile getirdi.

Paylaştığı detaylar arasında Demirbağ, tahtanın açıldığı ilk işlem gününde #OBASE paylarının katılım endeksine dahil edileceğini ve haftaya Çarşamba günü ya da Perşembe günü işlem görmeye başlamasını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Ana Motivasyonumuz Yurt Dışı İhracatı Artırmak, Yurt Dışında Büyümek

Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Bülent Dal,

Bizim için heyecanlı bir gün, 27 yıllık serüvenimizi başka bir boyutta devam ettirmeye, çalışmalarımıza ivme kazandırmayı hedefliyoruz.

Obase Bilgisayar, veriye dayalı işletmelerin karar verme yetkinliğini arttıran, anlık kararların hızlı bir şekilde vermesini sağlayan çözümleri ilk günden beri geliştirmekteyiz. Türkiye’nin önde gelen yazılım ve bilgi teknolojisi şirketiyiz.

220’nin üzerinde uzman kadromuzla, 3 ana başlıkta sektörel çözümler, iş zekası ve analitik yazılım çözümleriyle, çözümlerimizi sektörde konumlandırmaktayız.

Türkiye’nin ilk yazılım alanındaki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bağlı onay almış olan Ar-Ge merkezi olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yakın zamanda 20’nin üzerindeki projeyle ulusal ve uluslararası ödüller almış bulunmaktayız.”

obase ihracat

Sektörel Büyüme Açısından Şanslı Bir Konumdayız

Bilişim sektöründeki çözümlere ihtiyaç bir yandan hızla artarken, diğer yandan bizim hizmet sunduğumuz sektörlerde müşterilerimizde de firmalar adeta dijital dönüşüm sonucunda birer yazılım şirketine dönüşme içerisindeler.

dr bülent dal

Halka Arz Geliri Şirketin Büyümesinde Kullanılacak

Ana amacımız uluslararası küresel yazılım şirketi olma noktasında hızımızı artırıyor olmak. Ana motivasyonumuz yurt dışı ihracatı artırıyor olmak, yurtdışında büyümek.

Bununla beraber özellikle entelektüel sermayemizi korumak, bağlılığı artırmak ve entelektüel sermayeyi güçlülüğünü yeni arkadaşlarla beraber daha da ileriye taşımak.

Üçüncü olarak kurumsallaşmak, bizim açımızdan bu üç başlık önem arz ediyor.

Halka arzdan sonra gelen kaynağın;

%30-35’lik kısmını yurtdışı yatırımlarda kullanmayı

%25-30 arasındaki kısmını yeni ürünlerin geliştirilmesinde

%10 ile %13.75’lik kısmını insan kaynakları yatırımında

%10 ile %13.75’lik kısmını yurt içi satış ve pazarlama faaliyetlerinde kullanmayı planlıyoruz.

Yeni ürünler geliştiriyoruz, bunu daha güçlü bir şekilde duyurmaya ihtiyacımız var.

%15 ila %17,50’lik kısmı ile yeni şirket alımları ile değerlendirmeyi düşünüyoruz.

Geleceği Şekillendiren Teknolojilere Odaklanıyoruz

Çok uzun süredir yapay zeka noktasında çalışmalarının olduğunu ifade eden Dal, “Blok zinciri tarafında önemli bir çalışmamız var. Türkiye’de önde gelen müşterimizden birisiyle Türkiye’deki ilk tedarik zinciri tarafındaki blok zinciri projesini hayata geçirmiş bulunmaktayız.

72 Yıllık Maden Şirketi Borsada Halka Arz Oluyor! 72 Yıllık Maden Şirketi Borsada Halka Arz Oluyor!

Metaverse tarafındaki yapılanma şu anda gündemimize giren sıcak konulardan biri, burada belli çalışmaları başlatmış durumdayız.

Özetle ana odağımız veriyi anlamlandırmak, şirketlerdeki karar hızını otomatik hale belli karar süreçlerini getiriyor olmak, belli süreçleri de insan destekli çok hızlı bir şekilde, gerekirse saniyeler mertebesinde hızlı kararlar alınmasını sağlamak.” diye konuştu.

Şirket Kâr Payı Dağıtacak Mı?

Düzenlenen toplantıda, kendisine yönelttiğimiz temettü politikası ile ilgili soruyu yanıtlayan Dal, “Geçmişten gelen birikmiş, dağıtmadığımız 38 milyon TL’lik bir kârımız var. Bunun açıklaması, biz bugüne kadar hep büyümeyi, yeni ürünler geliştirmeyi ön planda tuttuk. Burada kendi kaynaklarımızla sağlıklı bir şekilde gelmeyi planladık.

Halka açıldıktan sonra, büyüme planlarımız ve şirketin sağlıklı finansal yapısının sürdürülmesini gözeterek halka açıldıktan sonra, yatırımcılardan gelen talepler doğrultusunda temettü dağıtımını burada azami seviyeye çekmeyi değerlendireceğimizi söyleyebilirim.” dedi.